Share

Szépség · 2022.10.12.

A fitt és egészséges bőr titka

A bőrünk feszesség megőrzésének nincs különösebb titka, csupán néhány egyszerű tanácsot érdemes szem előtt tartanunk. Hétköznapi tanácsok következnek, amelyeknek köszönhetően megőrizhetjük bőrünk természetes hidratáltságát és fiatalságát. Tippek és tanácsok hölgyeknek és igényes uraknak…

 • Megfelelő mennyiségű folyadék bevitele a szervezetbe
  Fontos, hogy rendszeresen pótoljuk a szervezetünk folyadék igényét. A folyadékpótlás során célszerű előnyben részesíteni a szénsavmentes ásványvizet. Ha aromára vágyunk, kevés citromlével ízesíthető. A folyadék mennyisége a bőr sejtjeinek hidratáltságát segíti, üdébbé varázsolja a bőrünket. Emellett kimondottan jó hatással van az emésztésre is.
 • Szarkaláb halványítása
  Finom apró szarkalábak kialakulásának idejét kitolhatja, ha a szemüregét apró, körkörös mozdulatokkal átmasszírozza a mutató-és középső ujjával. Ez a kis apró mozdulatsor akár még kisebb szünetekben is elvégezhető nap, mint nap.
 • Sejtjeink védelme
  Az antioxidánst tartalmazó ételek (pl: sárgarépa) a piros színű zöldségek (pl: paprika, paradicsom) fogyasztásával elősegítjük a sejtjeink regenerálódását, amitől a bőr is rugalmasabbnak és fiatalabbnak tűnik. Így együnk sok friss zöldséget, hogy minél több antioxidánst vigyünk be a szervezetünkbe.
 • Q10 pótlása
  Az emberi kor előrehaladtával a bőrünk veszít a rugalmasságából, mert a Q10 nevű koenzim termelődése folyamatosan csökken. Figyeljünk ennek pótlására.
 • Sport
  Elsősorban a szabadban végezhető sportok a friss levegő hatására javítják a test oxigén felvételét, ami által a bőr sejtjei is felfrissülnek. Itt a jó idő, a mozgásra fel! A sporttal csökkentjük a mindennapi életünket igen csak megnehezítő stresszt, javítjuk a kedélyállapotot és nem utolsó sorban jó hatást gyakorolunk az állóképességünkre.
 • Vitamin bevitele
  A C-vitamin a kötőszövetekre van jótékony hatással, az A-vitamin pedig a sejtmegújulást serkenti, csökkenti a bőrön kialakult barázdák mélységét.
 • Bőrradír használata
  Az elhalt hámsejtek eltávolításával a bőr megfiatalodik. Kézzel érezhetővé válik a selymessége és simasága. Óvatosan távolítsuk el az elhalt sejteket, a túlzott bőrradír alkalmazásával, akár meg is sérthetjük a bőr felszínét.