Share

Sport · 2022.05.12.

Jógával az egészséges testért és lélekért

Manapság rengeteget hallhatunk az egészséges életről, az életmódváltásról, az internet és az újságok is hemzsegnek a különféle cikkektől és tippektől. Nagyon fontos témáról van szó, hiszen sajnos egyre többen betegszenek meg, egyre több embernél diagnosztizálják a különféle rosszindulatú daganatos betegségeket, a különféle érrendszeri betegségektől pedig már minden második ember szenved. Mindezt a helytelen táplálkozás, a mozgáshiányos mindennapok, a kevés alvás, és a sok stressz okozza. Nem törődünk a testünkkel, nem törődünk a lelkünkkel. Fontos lenne az odafigyelés, a tudatosság, változtatnunk kell az életmódon, hogy boldogabban élhessünk.

A jóga gyakorlása nem pusztán testmozgás. A jóga egy életvitel, gondolkodásmód. A jóga segít a tudatosításban, segíthet az életmódváltás elkezdésében. A jóga többek között segít a test egyensúlyát és rugalmasságát megőrizni, bölcsebbé és mentálisan egészségessé tesz minket. Az ászanák gyakorlása lassítja a test és a lélek öregedési folyamatait, javítja erőnlétünket, szexuális életünket és segít a súlycsökkentésben is. A jóga gyakorlatok megmozgatják a test energiáit, erősítenek. Egy-egy jógaóra után fittebbnek és frissebbnek érezzük magunkat.

A jóga tudatosságra is tanít. Segít megérteni életünket, a meditáció és a relaxáció hozzásegít a test és a lélek tudatos megismeréséhez és megértéséhez. Ezáltal nyújt nagyobb egészséget és belső jelenlétet. A jóga gyakorlása felfedheti bizonyos belső vágyainkat és motivációt nyújt azok elérése érdekében.

Talán a jóga lehet az első lépés az életmódváltás felé. Próbáld ki, gyakorold te is, először tanárral, majd később otthon is. Fontos megérteni életünket, fontos hogy legyenek céljaink, a tudatos életmód segíthet ebben!